Verantwoord ondernemen als duurzaam bedrijf

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zowel binnen de bedrijfsstructuur als op het gebied van producten. Als LumiMe dragen we dan ook graag ons steentje bij aan een betere leefomgeving. Niet alleen voor nu, maar zeker ook met het oog op de toekomst. Hoe we dat doen? We leggen het je graag uit.

Duurzaam ondernemen begint met de juiste producten

Binnen LumiMe nemen we verspilling niet voor lief. Sterker nog, door onze producten op duurzaamheid te selecteren, doen we er alles aan om dit te voorkomen. Duurzaam ondernemen begint bij LumiMe dus met de juiste producten. Binnen ons assortiment werken we met duurzame LED-verlichting. Dat betekent dat onze lampen minstens 50.000 uur branden, voordat ze vervangen hoeven te worden. Dat levert een flinke besparing op.

 De draadloze producten in onze collectie zijn voorzien van Li-Ion accu’s. Dat maakt het gebruik van milieubelastende wegwerp-batterijen overbodig. Lithium-Ion accu’s hebben een relatief hoge energiedichtheid. Daarnaast kenmerken deze batterijen zich door hun hoge capaciteit. Dat betekent dat het vermogen niet verloren gaat wanneer de accu consistent wordt opgeladen. Uiteraard heeft dit weer een positieve invloed op de levensduur van de accu.

Ook de behuizing van onze verlichting wordt gemaakt van duurzaam materiaal. We gebruiken bijvoorbeeld gerecycled polyethyleen plastic en HIPS. Deze afkorting staat voor High Impact Polystyreen. Dit materiaal is sterk genoeg om een leven lang mee te kunnen gaan. Uiteraard past dit heel goed in ons duurzaam ondernemen beleid.

Hoe LumiMe op de werkvloer bijdraagt aan duurzaamheid

Ook binnen onze onderneming letten we op duurzaam en verantwoord ondernemen. Onze producten worden beschermd door FSC-gecertificeerde verpakkingen. Voordat ze het magazijn verlaten, worden ze veilig verpakt met inpak-materiaal én verzenddozen van gerecycled en hergebruikt karton. Op de werkvloer gaan we bewust en verantwoord om met het gebruik van printpapier. Dat doen we door het bijhouden van het aantal prints per werknemer. Binnen LumiMe werken we dan ook zoveel mogelijk digitaal.

Waarom we dit doen?

LumiMe hecht veel waarde aan het behouden van een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Ook willen we een bijdrage leveren aan het beschermen van de bossen zodat overmatige houtkap voorkomen kan worden. We voelen ons verantwoordelijk voor de impact die we veroorzaken op onze planeet én de toekomstige generaties. Daarom werken we voortdurend aan het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij onze visie als duurzaam bedrijf.

LUMIME COLLECTIE